خودرو سنگین

معرفی کشنده اسکانیا؛ سری P

کمپانی اسکانیا در سال 2004 نسل سوم کامیون میان رده خود را با نام سری P معرفی کرد و در سال 2016 نیز نسل چهارم آن را وارد بازار نمود. این سری از اسکانیا مناسب برای مسافت های کوتاه،کار در معادن و مسیر های صعب العبور می باشد.  اسکانیا سری P در کاربری های مختلفی به تولید رسیده است از کاربری کشنده گرفته تا باری و کمپرسی و غیره.البته لازم به ذکر استه که مدل های قدیمی اسکانیاP، با امکانات نسبتا کمی که دارند می توانند در این مسیرها آزار دهنده باشند.

مشخصات ظاهری اسکانیا سری P

در مدل های 2004  شاهد چراغ های مستطیلی و ظاهری ساده هستیم که همین مورد، تشخیص را در مقابل نسل چهارم آن آسان کرده است. اما نمای ظاهری نسل جدید اسکانیا از فرمت سنتی خود خارج شده و با پنجره های بزرگتر، ستون های باریک تر، چراغ های کشیده تر و تغییر در داشبورد، به طراحی خود پایان داده است.

در نسل جدید طیف گسترده ای از تغییرات رخ داده است که شامل حال ابعاد کابین هم شده و در نهایت 3 نوع کابین، کابین روزانه (Day Cab) ، کابین کشیده (Extended)، کابین خوابیده (Sleeper) با ارتفاع های  کوچک (Low)، متوسط (Normal) و بزرگ (Highline) موجود است.

اما در هنگام تولید و عرضه به بازار، تنها کابین های روزانه کوچک (Day Cab-Low)، کابین کشیده کوچک و متوسط (Extended-normal & low) و کابین خوابیده بزرگ (Sleeper-Highline) بصورت پیش فرض به فروش می رسید و مابقی کابین ها بصورت سفارشی تولید می شدند. در کل 6 مدل کابین با انواع محور بندی  و کاربری های مختلف موجود خواهد بود. طول، عرض و ارتفاع اسکانیا بسته به کابین آن متفاوت است و حجم باک هم در حدود 700 لیتر خواهد بود.

کامیون های اسکانیا با وجود پیشرانه V شکل صدای کمی دارند که  صدای آن برای رانندگان اسکانیا بسیار دلنشین است. همچنین کابین های اسکانیا توسط یک شرکت هواپیمایی طراحی شده که عایق گرما و سرما هستند و در مواقع استفاده از کولر و بخاری کارایی بیشتری در کنترل دما دارند و این مورد به اندازه ای است که اگر شیشه پنجره کمی پایین نباشد درب کامیون  به سختی بسته خواهد شد.

اسکانیا قرمز p
اسکانیا باری قرمز
کشنده اسکانیا آبی
نمای داخلی اسکانیا 2004
اسکانیا 2016 سری p
نمای داخلی سری p 2016
داشبورد اسکانیا 2004 p

    مشخصات فنی کشنده اسکانیا سری P

    در اسکانیا های سری P از پیشرانه هایی با حجم های 9، 12 و 13 لیتری استفاده شده است. پیشرانه 9 لیتری با چینش 5 سیلندر خطی، قدرتی برابر 230 الی 360 اسب بخار و با گشتاور 1000 الی 1600 نیوتن متر تولید خواهد کرد.

    پیشرانه 12 لیترV  شکل 6سیلندر با خروجی 340 الی 450 اسب بخار و گشتاور 1500 الی 2100 نیوتن متر در اختیار می گذارد.

    پیشرانه 13 لیتر V شکل با خروجی 410 الی 550 اسب بخار و گشتاور 1900 الی 2600 نیوتن متر قلب تپنده اسکانیا را تشکیل می دهند .

    سیستم انتقال قدرت بوسیله دو گیربکس دستی و اتوماتیک صورت می گیرد. یک گیربکس  اتوماتیک 8 و 12 سرعته یا گیربکس دستی 16 یا 12 سرعته به چرخ ها منتقل می شود.

    از جمله امکانات اسکانیا می توان به ریتارد گیربکس، ترمز موتور، کولر درجا ( در مدل های جدید)، بخاری درجا و بالابر برقی کابین و …. اشاره کرد.

    متاسفانه در ایران مدل های قدیمی اسکانیا با کیفیت های آلایندگی یورو 3، یورو 4 و در برخی ها ارتقا یافته ی یورو 4 وجود دارد.

     

     

     

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا